OneXOX, Pendapatan Pasif Perlu Usaha

Assalamualaikum sahabat. Bacalah selawat ke atas nabi Muhammad S.A.W sebelum teruskan membaca artikel picisan ini. Semoga anda berlapang dada menerima input.

Sesungguhnya ramai antara kita apabila berkehendakkan kekayaan saja mesti akan bercakap pasal NAK PENDAPATAN PASIF. Rata-rata orang memahami bahawa pendapatan pasif ialah aliran wang masuk tanpa kita berbuat apa-apa. Tak nak berusaha.

Sebenarnya tidak begitu, Pendapatan Pasif(PP) datang dalam pelbagai bentuk, macam jin jugak. Konsepnya mudah sahaja, ada pelaburan awal, perlu lakukan kerja, lama-kelamaan kerja itu tidak perlu diurus secara personal kerana sistem/kerja telah beroperasi dengan sendiri. Duit masih masuk tanpa perlu penglibatan kerja yang banyak.

Contoh 1, Pelaburan ASB juga sejenis pendapatan pasif. Laburkan RM100 ribu dan dapat pulangan tahunan sekitar RM6000. Menyamai RM500/bulan. Okla, kita tak ada cash 100 ribu maka kita beralih ke contoh lain.

Contoh ke-2, pelaburan dalam hartanah sebab ada cash RM20 ribu, sebahagiannya buat bayar upfront rumah lelong. Rumah tu kena kerjakanlah dulu. Antara kerjanya baiki rumah sikit, beli perabut dan kelengkapan rumah jika perlu, kemudian baru boleh cari org sewa. Banyak juga kerja nak mencari penyewa yang sesuai ni. Tiap-tiap bulan ada duit masuk selepas tolak ansuran rumah. Pendapatan Pasif dengan sewakan rumah juga merupakan kaedah yang terbaik buat pelabur-pelabur bermodal sederhana dan besar. Bagaimana pula dengan mereka yang bermodal kecil dan mencari kaedah pendapatan pasif yang sesuai. Jom kita cerita yang mampu-mampu saja.

komisen 10% topup
Contoh seterusnya ialah #JualSimkadMurahRM10 syarikat telco Onexox. Modal pendaftaran sebagai Sub Dealer bermula dengan RM90 sahaja dan terima 5 keping simkad. Kerja-kerja awalan ialah mencari pengguna telefon bimbit. Kerjanya mudah sahaja kerana rata-rata semua org menggunakan telefon bimbit sekarang. Dengan modal RM90 yang rendah, anda hanya perlu perkenalkan pakej-pakej menarik yang ada pada SimKad Murah dan Panjang Umur. Tiada lagi syarikat telco lain yang memberikan tempoh sah kredit selama 28 bulan. Tokwan, Nenek kat kampung pun boleh guna dan tidak perlu tambah nilai setiap bulan.

Pendapatan pasif pula datang setelah kita berusaha, bilamana pengguna itu menambah nilai kredit. Tidak mengambil kira bila, di mana pengguna itu topup/menambah nilai kredit telefon, kita pasti terima 10℅ kerana telah memperkenalkan Simkad Jimat Onexox. Jika anda berjaya memperkenalkan atau mendaftar 30 pengguna yang menambah nilai rm30 setiap bulan, sudah boleh dikira sebagai memadai. Hal ini kerana jumlah tambah nilai terkumpul ialah RM900, komisen kita 10% sahaja. Saya katakan BERBALOI kerana modal awal anda RM90 saja, tetapi pulangan bulanan iaitu Pendapatan Pasif pun boleh mencecah RM90/bulan. 100% keuntungan setiap bulan jika dibandingkan dengan nilai yang dilaburkan diperingkat awal. Sekarang dah boleh relax main fesbuk kan sebab ada Pendapatan Pasif. Boleh guna pendapatan ni buat tambah nilai kredit sendiri atau belanja famili makan-makan.

Dengan harapan penulisan “pendek” saya ni memberi faedah kepada sahabat sekalian. Akhir kata, Happy Birthday to 29Feb Kids. Anda semua beruntung kerana sentiasa muda sebab sambut BDay every 4 years.

 

Fakhrul Anwar Osman
Saya Promosi Simkad Panjang Umur, RM10.
016-9213568
#PendapatanPasifModalRM90 #CallMe #Wasepme

Anwar Osman Dot Com, Jurnal yang dimulakan semula.

LargeJournal_Acadia_Green_75x975_029353Bismillah. Assalamualaikum dan Salam sejahtera sahabat. Entri pertama AnwarOsman.com yang telah berjaya di “publish” semula ini hanyalah coretan Apa khabar? dari saya setelah lama mendiamkan diri dari dunia blog. Walaupun sebenarnya saya tahu, sahabat sekalian tidak merindui saya pun kerana saya bukanlah sesiapa yang apa-apa. Tidak glam tidak femes, kata orang.

AnwarOsman.com yang dahulu.

Blog AnwarOsman yang dahulu ialah sebuah blog berbahasa Inggeris. Bermula tahun 2010 saya menjinakkan diri dengan penulisan blog dengan berbekalkan niat ingin meningkatkan kebolehan diri dalam berbahasa Inggeris disamping berkongsi minat saya terutamanya dalam bidang teknologi komputer dan hal-hal seumpamanya. Kemudian tidak lama pada tahun berikutnya 2011, mula berkecimpung dengan jualan produk secara online. Masa tu tengah hype e-commerce, e-marketing dan saya turut terjebak. Saya pernah menjual lesen antivirus secara online dengan harga yang lebih kompetetif. Alhamdulillah, dapat juga buat bayar sewa domain dan hosting.

Tak lama lepas tu, dalam tahun 2012 blog/hosting kena serangan malware sehingga tak termampu buat clean up. Akhirnya, terkubur begitu sahaja. Domain pun terabai tak renew. Dah tu kena kebas pula. Pasrah sahaja lah sahabat.

AnwarOsman.com yang baru ada apa?

Alhamdulillah bersyukur saya ke hadrat Allah S.W.T kerana memberi saya idea mencari domain baru untuk saya berblog semula. Asalnya mencari domain berkait dengan perkataan duit, kaya, jimat dan wang tapi kebanyakan idea nama domain yang timbul dah kena kebas orang dah. Tup tup teringat nak whois domain name AnwarOsman.com. Terkejut bila hasil carian tertera ‘Available’. Allah S.W.T masih beri saya peluang untuk menggunakan nama domain yang sama dengan nama sendiri lagi. Oh ya…. dah panjang menaip baru nak bagitahu, nama saya Fakhrul Anwar Bin Osman, sudah berkahwin dan Hensem. 😛

Niche blog ini belum dapat saya pastikan dengan jelas lagi tetapi In Sya Allah, jika diizinkan-Nya inilah AnwarOsman.com sebuah Jurnal untuk saya berkongsi cerita mahupun tips yang telah dan akan saya pelajari dalam usaha mencari erti Kehidupan Bebas Hutang. Ya Allah, tuhan yang Maha Pemurah lagi Maha Memberi Rezeki, sesungguhnya aku ingin keluar dari kehidupan berhutang dan riba, tunjukkanlah jalan yang terbaik buat ku. Aamin. Jom sahabat, aminkan doa pendek tadi dan sama-sama kita mencari erti bebas hutang.

Tinggalkan komen jika sahabat ada tips untuk saya ya. Jumpa lagi next post. In Sya Allah.

-Hensem-
F. Anwar Osman
016-9213 568